Terug naar Project

Barnhouse Family

Natuurlijk Dannemeer, wonen tussen stad en natuur, 12 royale ‘Barnhouse’ villa’s

Heeft u behoefte aan rust en ruimte, maar wilt u ook de energie van de stad niet missen? Dan is dit unieke woonplan met 12 individuele ‘Barnhouse’ villa’s in Dannemeer misschien wel hèt antwoord op uw ultieme woonwens. Met z’n unieke landelijke ligging direct naast natuurgebied ’t Roegwold, maar gelijktijdig zeer nabij stad Groningen ligt dit woonplan letterlijk “tussen stad en natuur”. U kunt in deze prachtige woonomgeving een schuurwoning met prachtige architectuur woning kiezen die ruimte biedt aan u zelf en uw gezin, of naar keuze ook kan voorzien in een volledig woonprogramma op de begane grond. Op deze unieke woonplek kunt u iedere dag opnieuw uw balans kiezen tussen de levendige stad of de rust van de natuur.

De natuur om de hoek
Dannemeer ligt letterlijk op loopafstand van het natuurgebied ’t Roegwold. Dit gebied vormt samen met het Schildmeer een enorm aaneengesloten natuurgebied, waar u kunt genieten van waterplassen en moerassen om op te varen of doorheen te wandelen of te fietsen, maar ook dorpsbossen om in te wandelen en vele rietvlaktes om vogels te spotten. Vooral het ‘Knuppelpad’ is een speciale beleving. Vanuit uw huis loopt u na ongeveer 450m dit unieke vlonderpad op, waar vandaan u de natuur op spectaculaire wijze beleeft. Het stadsleven lijkt ineens heel ver weg in deze streek waar vee graast en vogels met duizenden tegelijk neerstrijken.

Maak kennis met de omgeving van Dannemeer
In de omliggende dorpen zoals o.a. Schildwolde kunt u terecht voor onder anderen de verse bakker en de supermarkt, maar vindt u ook basisscholen, kinderopvang en een bibliotheek. Voor een hapje en een drankje kunt u uitstekend terecht in diverse lokale horeca. Tevens zijn er tal van sportvoorzieningen zoals; voetbalvelden, tennisbanen en een manege. Golfers komen hier ook aan hun trekken, in de directe omgeving is golfclub Duurswold gelegen, een 9-holes golfbaan waar u naar hartenlust een bal kunt slaan. Verder vindt u in de buurt een jachthaven met verbinding naar fraaie vaargebieden.
Dannemeer is daarmee ook een zeer geschikte omgeving voor het opgroeien van kinderen. Hier kunnen kinderen nog zorgeloos spelen op de straat en in de natuur en opgroeien in een veilige leef- en woonomgeving. Op het gebied van scholing heeft u in de regio volop keuze. De bereikbaarheid per auto is zeer goed en ook de verbindingen met het openbaar vervoer zijn uitstekend.

Maak kennis met de ‘Barnhouse’ villa
Het ‘Barnhouse’ concept staat voor robuust en royaal wonen, subtiel uitgevoerd in hout of solide in steen. De uitgesproken hoogwaardige architectuur met de strakke minimalistisch hoofdvorm en natuurlijk materiaalgebruik straalt ingetogen rust uit en zorgt voor een optimale integratie in de omgeving. Deze schuurwoningen refereren daarmee naar het Groninger landschap, maar passen ook in de bosrijkere omgeving zoals (op lange termijn) wordt beoogd.
Het ontwerp kent fijnzinnige detaillering zoals uitgewerkte metselwerkarchitectuur, extra diep geplaatste kozijnen en hoogwaardig materiaalgebruik met de toepassing van fraaie baksteen en keramische pannen. De woningen beantwoorden aan de moderne woonwens: zeer ruim en open van karakter. De woning is door de vele ramen en puien rondom zeer transparant, wat daglicht en de landelijke omgeving letterlijk bij u binnenbrengt.
Het ‘Barnhouse’ concept heeft voor iedere doelgroep wat te bieden. Heeft u een groot gezin met kinderen, dan is de ‘Barnhouse Family’ het antwoord. De villa is zo ontworpen dat u optimaal kunt genieten van de zeer riante leefruimte in en om het huis. De woning heeft een riante living met veel lichtinval. De open keuken staat in verbinding met de royale eetkamer. De grote ramen en puien in de woning zorgen rondom voor vrij uitzicht en een directe verbinding met de tuin. Op de verdieping treft u maar liefst vier royale slaapkamers en ruimte voor twee badkamers. Via een vaste trap bereikt u de zolder met ruimte voor eventueel nog eens twee kamers.
U kunt ook kiezen voor de ‘Barnhouse Groundbound’, wat letterlijk ‘grondgebonden’ betekent. De perfecte oplossing als u een voorkeur heeft voor een volwaardig woonprogramma op maaiveld niveau. Zo een programma geeft naast de praktische eigenschappen van levensloopbestendig wonen een groot gevoel van luxe en comfort en kan daarmee ook voor een jonge doelgroep een fraaie optie zijn. Naast de riante slaapkamer met badkamer ensuite op de begane grond, vindt u op de verdieping namelijk twee grote slaapkamers en de mogelijkheid voor een tweede badkamer. De woning heeft ook bij deze woningvariant weer een zeer riante living en een open keuken, die in verbinding staat met de royale eetkamer. De optionele erker creëert daarbij nog eens een spectaculaire uitbreiding van die ruimte.

Er worden verschillende varianten bijgebouwen aangeboden, van royale bergruimte, tot volwaardige stallingen voor meerdere auto’s. Ook bieden de bijgebouwen in geïsoleerde uitvoering mogelijkheden voor eventuele specifieke invullingen, zoals atelier, kantoor of B&B.

Duurzaamheid vanzelfsprekend
U woont niet alleen in het groen, maar ieder ‘Barnhouse’ wordt ook zeer energiezuinig gebouwd. Er wordt bijvoorbeeld met behulp van zeer hoogwaardige isolatie, de toepassing van PV-panelen en een warmtepomp zo efficiënt mogelijk met energie omgesprongen. De ‘Barnhouses’ zijn daarmee uitzonderlijk energiezuinig en vriendelijk voor uw portemonnee. Bijkomend zijn de woningen voorzien van diverse comfortabele gemakken zoals vloerverwarming en mogelijke topkoeling. Ook hebben biobased materiaalgebruik en circulair ontwerpen veel aandacht gehad bij de ontwikkeling van dit woonconcept. De woningen worden in het duurzame en energiezuinige houtskeletbouw systeem gerealiseerd, maar voorzien van zwevende dekvloeren waarmee de geluidsisolatie wordt geoptimaliseerd.

Kenmerken

Algemeen
Type Koopwoning
Eigendom n.v.t.
Prijs € 749.900,- tot € 759.900,-
Kavel 2.500 m2 tot 2.605 m2
Woonoppervlakte 180 m2 tot 230 m2
Inhoud 750 m3

Bouwnummers

Bouwnummer Prijs Kaveloppervlak Woonoppervlak Slaapkamer(s) Inhoud Status
1 € 749.900,- 2.605 m2 180 m2 0 750 m3 Te Koop
2 € 749.900,- 2.605 m2 180 m2 0 750 m3 Te Koop
3 € 749.900,- 2.560 m2 180 m2 0 750 m3 Te Koop
4 € 749.900,- 2.500 m2 180 m2 0 750 m3 Te Koop
5 € 749.900,- 2.500 m2 180 m2 0 750 m3 Te Koop
6 € 749.900,- 2.500 m2 180 m2 0 750 m3 Te Koop